Suveranul Pontif i-a primit pe Muscat şi pe familia acestuia sâmbătă dimineaţă, a anunţat Vaticanul. Audienţa a fost mult mai discretă decât cele obişnuite cu şefii de guvern.

Jurnaliştii nu au avut acces la evenimentul care a fost programat în urmă cu câteva luni.

Duminica trecută, Joseph Muscat, suspectat de amestec în ancheta cu privire la asasinarea jurnalistei Daphne Caruana Galizia şi supus unei intense presiuni de a demisiona, a anunţat la televiziune că urmează să demisioneze în ianuarie, anunță News.ro.

Joseph Muscat, aflat la putere din 2013, nu a evocat în alocuţiunea sa, duminică, moartea jurnalistei, anunţând că va demisiona după desemnarea la 12 ianuarie a succesorului său, ”căci ăsta e lucrul de făcut”.

Criticii lui Muscat îl suspectează că a obligat Guvernul să respingă, săptămâna trecută, o măsură în vederea graţierii antreprenorului Yorgen Fenech, inculpat de complicitate în asasinarea jurnalistei, care promitea ca în schimb să spună ”tot ceea ce ştie”. Acest magnat în vârstă de 38 de ani, coproprietar al grupului familial Tumas (hotelier, cazinouri, automobile, energie) tocmai îl acuzase în mărturia făcută în ancheta poliţiei pe şeful de cabinet al premierului, Keith Schembri drept ”adevăratul comanditar” al crimei.

mai mult la  ziaristii.com

Lasă un răspuns